لازانیا با سویا ، 14 نکته مهم برای خوشمزه شدن لازانیا با سویا رستورانی
به گزارش جام پارسی، لازانیا با سویا یکی از انواع لازانیای گیاهی و وگان است که در آن به جای استفاده از گوشت چرخ نموده، از سویا استفاده می گردد. این لازانیای خوشمزه دستور پختی مشابه با انواع دیگر لازانیا دارد و آن را می توان به عنوان وعده غذایی و استفاده کرد. بعلاوه لازانیا با سویا یک وعده غذایی مناسب برای کسانی است که رژیم گیاه خواری را رعایت می نمایند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه لازانیا گیاهی و وگان با سویا و نکات مهم خوشمزه شدن این لازانیا گیاهی می پردازیم.

طرز تهیه لازانیا با سویا
برای درست کردن لازانیا با سویا، ابتدا سویاها را 20 تا 30 دقیقه بخیسانید و سپس سویاها را به مدت پنج دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. فلفل دلمه ای و قارچ را هم بشویید و آنها را خرد کنید. پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید و سویا را اضافه نموده و تفت دهید.
فلفل دلمه ای و قارچ اسلایس شده را نیز اضافه کنید و با بقیه مواد تفت دهید. ادویه ها را به همراه رب گوجه فرنگی و آبلیمو اضافه کنید و مواد میانی لازانیا را هم بزنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند. ورقه های لازانیا را اگر از نوع نیمه آماده نیستند بین 7 تا 10 دقیقه در آب بجوشانید و آبکش کنید. روی ورقه ها حتما آب سرد بگیرید تا بهم نچسبند.
سس بشامل را نیز باید آماده کنید. پس کره را در تابه و روی حرارت آب کنید. آرد سفید را اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خامی دربیاید. شیر همدما با محیط را به شکل تدریجی اضافه کنید و آرد را هم بزنید تا گوله گوله نگردد. کمی زمان بدهید تا سس روی حرارت رقیق گردد.
فر را به مدت ده دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید. کف و دیواره های ظرف را به سس بشامل آغشته کنید. یک لایه ورقه لازانیا قرار دهید و روی آن سس بشامل، مواد میانی لازانیا و پنیر پیتزا بریزید.
لایه ها را تا خاتمه ادامه دهید. لایه رویی را پنیر پیتزا و سس بشامل بریزید. ظرف را با فویل آلومینیومی روی آن به مدت بیست دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر آن آب گردد و کاملا بپزد. ده دقیقه دیگر ظرف را بدون فویل قرار دهید تا پنیر روی آن طلایی گردد.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه لازانیا با سویا ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه لازانیا با سویا و قارچ
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
لازانیا | 1 بسته |
سویا | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
فلفل دلمه | 1 عدد میانه |
قارچ | 250 گرم |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
پنیر پیتزا (رنده شده) | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
آویشن و پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن سرخ کردنی | به اندازه کافی |
انواع سس | برای سرو لازانیا سویا |
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قالب 50 گرمی |
شیر | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به اندازه لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت لازانیا با سویا: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه لازانیا با سویا در فر
لازانیا را با سویا را به عنوان یک غذای مالی تر و مقرون به صرفه تر نسبت به و می توانید تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مرحله اول: سویا را بخیسانید
در اولین مرحله از طرز تهیه لازانیا با سویا، سویا را با آب بشویید. سپس یک ظرف مناسب انتخاب کنید و سویا را در آن بریزید. در ظرف اندازهی آب گرم نیز بریزید به طوری که سویا کاملا در آب غوطه ور گردد. اجازه دهید سویا به مدت 20 الی 30 دقیقه در آب گرم خیس بخورد.
شما می توانید برای تهیه سویا به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سویا را بجوشانید
بعد از آنکه سویا نیم ساعت در آب گرم خیسانده شده، آن را آبکش کنید. سپس سویا را با اندازهی آب و کمی زردچوبه در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید.
اجازه دهید سویا پنج دقیقه روی حرارت باقی بماند تا کاملا نرم گردد. بعد از پنج دقیقه آن را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافه به طور کامل از آن خارج گردد.
شما می توانید برای تهیه زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: مواد اولیه لازانیا را آماده کنید
بعد از سویا به سراغ آماده کردن بقیه مواد اولیه بروید. قارچ و فلفل دلمه ای را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. سپس آنها را در یک آبکش بریزید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. اگر پوست رویی قارچ ضخیم است یا لک دارد آن را جدا کنید.
قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کنید. فلفل دلمه ای را نیز از وسط نصف کنید. نوارهای سفید و تخم های وسط آن را جدا کنید و سپس به صورت نگینی ریز آنها را خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه قارچ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید
در ادامه، دو عدد پیاز میانه را پوست بگیرید و بشویید. سیر را نیز پوست گرفته و بشویید. سپس پیازها به صورت نگینی ریز خرد کنید و سیرها را با سیر له کن به شکل پوره در آورید. در یک تابه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید تا سبک و شیشه ای گردد. بعد از آن سیر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا جایی که عطر آن بلند گردد.
شما می توانید برای خرید روغن سرخ کردنی، سیر داغ آماده و پیاز داغ آماده از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: سویا را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه لازانیا با سویا، باید سویا را اضافه کنید. قبل از آنکه سویا را به تابه اضافه کنید مطمئن شوید که آب اضافه آن کاملا خارج شده باشد. سویا را به پیاز داغ و سیر داغ روی حرارت اضافه کنید. شاید احتیاج باشد در این مرحله اندازهی روغن نیز اضافه کنید.
سویاها را روی حرارت تفت دهید تا جایی که تغییر رنگ بدهند و عطر آنها بلند گردد. به طور مداوم سویا را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم: قارچ و فلفل دلمه ای را اضافه کتید
حالا نوبت به اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه ای که از قبل آنها آماده کردید می رسد. قارچ های اسلایس شده را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا قارچ ها آب بیندازند و بعد آب آنها روی حرارت بالا کشیده گردد. بعد از آن فلفل دلمه ای را اضافه کنید و تفت دهید تا آب میان بافتی آن کشیده گردد.
مرحله هفتم: ادویه و چاشنی را اضافه کنید
ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا و پودر آویشن را به گوشه ای از تابه اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد. اندازه لازم از رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا رنگ آن برگردد و از حالت خامی بیرون بیاید. در ادامه اندازهی آبلیمو نیز اضافه کنید. سپس همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا به شکل یکدست مخلوط شوند.
شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر پاپریکا، رب گوجه فرنگی و آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: مواد میانی لازانیا با سویا را بپزید
کمی آب جوش به مواد میانی لازانیا اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود ده دقیقه زمان بدهید تا مواد لازانیا با سویا کاملا بپزد و مزه ها به خورد هم برود.
مرحله نهم: سس بشامل لازانیا را آماده کنید
در مدت زمانی که مواد میانی لازانیا روی حرارت قرار گرفته است شما می توانید سس بشامل () را درست کنید. برای این کار یک تابه کوچک را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بریزید. اجازه دهید کره روی حرارت ملایم ذوب گردد. سپس آرد را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد و حالت خمیری بگیرد.
سپس شیری را که با محیط همدما باشد؛ به تدریج به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که گلوله گلوله نباشد. در نهایت باید یک سس رقیق داشته باشید. کمی فلفل سیاه، نمک و پودر آویشن هم اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.
شما می توانید برای تهیه کره، آرد سفید و شیر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دهم: ورقه های لازانیا را آماده کنید
در یک قابلمه اندازهی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. سپس ورقه ها را در آب جوش بریزید و حدود 7 تا 10 دقیقه، ورقه های لازانیا را بجوشانید تا نرم شوند. سپس ورقه ها را آبکش کنید و زیر آب سرد یا ولرم بگیرید. بعد ورقه ها را جدا کنید و روی دستمال بگذارید.
اگر لازانیایی که استفاده می کنید از نوع نیمه آماده است دیگر احتیاجی به جوشاندن نیست و به صورت خشک می توانید از آن بهره ببرید.
شما می توانید برای تهیه ورقه های لازانیا به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله یازدهم: لازانیا با سویا را آماده کنید
قبل از آماده کردن لازانیا، فر را روشن کنید و اجازه دهید ده دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم گردد. یک ظرف متناسب با تعداد ورقه های لازانیا بردارید. یک لایه از سس بشامل بریزید و با برس آشپزی، کف و دیواره های ظرف را به سس آغشته کنید. سپس چند ورق از لازانیا را کف ظرف بچینید. روی ورقه ها را از مایه سویا بریزید و یک لایه پنیر پیتزا رنده شده اضافه کنید.
دوباره یک لایه ورقه لازانیا، یک لایه سس بشامل، یک لایه مایه لازانیا و یک لایه پنیر بریزید. لایه ها را به همین شکل تکرار کنید. لایه آخر باید سس سفید و پنیر پیتزا باشد.
شما می توانید برای تهیه پنیر پیتزا به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوازدهم: لازانیا با سویا را در فر بپزید
روی ظرف حاوی لازانیا با سویا را فویل آلومینیومی بکشید و ظرف را در طبقه وسط فر بگذارید. درب فر را ببندید و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا لازانیا بپزد و پنیر روی آن ذوب گردد. سپس درب فر را باز کنید. فویل را بردارید و 10 دقیقه دیگر لازانیا را بپزید تا روی لازانیا طلایی گردد. لازانیا که کاملا پخت، ظرف را از فر بیرون بیاورید.
مرحله آخر: لازانیا سویا با سس بشامل را سرو کنید
بعد از آنکه پنیر پیتزا روی لازانیا طلایی شد، ظرف لازانیا را از فر بیرون بیاورید. کمی صبر کنید تا از داغی بیفتد، سپس با استفاده از یک چاقو، آن را به قطعات مناسب تقسیم کنید. قطعات لازانیا را در ظرف های مناسب بکشید و با سس دلخواه آن را سرو کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع سس به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
دستور تهیه لازانیا با سویا بدون فر در تابه روی گاز
اگر به فر دسترسی ندارید، نگران نباشید؛ چرا که لازانیا را به راحتی می توانید بدون فر نیز تهیه کنید. در طرز تهیه لازانیا با سویا روی گاز، مواد میانی لازانیا و سس بشامل را مطابق با دستور پخت بالا تهیه کنید. لایه های لازانیا را در یک تابه رژیمی یا هر تابه دیگری که دارید بچینید و لایه رویی را پنیر پیتزا بریزید.
سپس تابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید یا ترجیحا زیر تابه را شعله پخش کن قرار دهید. درب تابه را ببندید و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا لازانیا با سویا در تابه بپزد. فقط در نظر داشته باشید که در این روش، پنیر روی لازانیا دیگر طلایی و برشته نمی گردد و نرم و کشدار باقی می ماند.
نکات مهم در طرز تهیه لازانیا با سویا
- بنا به ذائقه خود می توانید قارچ را حذف کنید و یک لازانیا با سویا بدون قارچ داشته باشید.
- می توانید لازانیا را با مخلوطی از سویا و گوشت آماده کنید. در طرز تهیه لازانیا با سویا و گوشت اندازه سویا و گوشت را برابر در نظر بگیرید.
- در دستور تهیه لازانیا با سویا و سوسیس، اندازهی از سویا را کم کنید و به جای آن از سوسیس نگینی خرد شده در مایه لازانیا بهره ببرید.
- اگر در خانه توستر دارید، می توانید لازانیا با سویا را در توستر به جای فر آماده کنید. کافی است دمای توستر را روی 120 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- حتما به نوع لازانیایی که استفاده می کنید دقت کنید. بعضی لازانیاها نیمه آماده هستند و نباید آنها را جوشاند. چون به محض جوشاندن، به هم می چسبند و قابل جدا شدن نیستند. کافی است این لازانیاها را به صورت خشک و بدون جوشاندن بهره ببرید.
- شما می توانید از پنیر پیتزا، پنیر موزارلا، پنیر چدار یا گودا در طرز تهیه لازانیا با سویا بهره ببرید.
- شیری که برای استفاده در سس سفید به کار می برید، باید حتما به دمای محیط رسیده باشد.
- می توانید به مواد سس بشامل، کمی خامه هم اضافه کنید. خامه را در آخرین مرحله اضافه کنید. کاملا بزنید تا گلوله نگردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن لازانیا سویا
چرا ورقه های لازانیا بعد از جوشاندن بهم می چسبند؟
بعد از جوشاندن ورقه های لازانیا و آبکش کردن آنها، حتما ورقه ها را زیر آب سرد بگیرید و از هم جدا نموده و روی دستمال تمیز بگذارید تا به هم نچسبند.
آیا لازانیا با سویا را بدون سس بشامل نیز می توان تهیه کرد؟
اگر می خواهید کالری دریافتی خود را از خوردن این غذا کاهش دهید، می توانید سس بشامل را حذف کنید. در طرز تهیه لازانیا با سویا بدون سس بشامل، لایه های لازانیا را بدون اضافه کردن سس سفید باید آماده کنید. فقط در نظر داشته باشید در این روش ممکن است لازانیای شما کمی خشک گردد.
چرا لازانیا خمیر و شل می گردد؟
به دلایل زیر ممکن است لازانیایی که آماده می کنید خمیری گردد:
- ورقه های لازانیا را زیاد جوشانده اید؛
- مایه لازانیا شل و آبکی بوده است؛
- سس سفید زیاد استفاده نموده اید.
چرا روی لازانیا طلایی نمی گردد؟
در طرز تهیه لازانیا بدون فر و در تابه یا قابلمه، روی لازانیا طلایی نمی گردد. برای طلایی شدن سطح رویی لازانیا باید حتما از فر بهره ببرید تا پنیر طلایی گردد.
ور قه های لازانیا چند دقیقه باید بجوشد؟
مدت زمان مناسب جوشاندن ورقه های لازانیا را حتما از روی دستورالعملی که روی جعبه آن نوشته شده چک کنید؛ اما به طور معمول باید ورقه های لازانیا را بین 7 تا 10 دقیقه در آب در حال جوش، بجوشانید.
چرا لازانیا با سویایی که درست کردم وا می رود؟
به دو علت ممکن است لازانیا وا برود:
- استفاده زیاد از سس بشامل؛
- برش زدن لازانیا وقتی هنوز داغ است.