طرز تهیه انواع غذا بدون مرغ و گوشت با طعم های بی نظیر

به گزارش جام پارسی، خیلی از افراد ترجیح می دهند که غذای بدون گوشت را در وعده های غذایی خود بگنجانند؛ حتی خیلی از افراد دوست دارند برای میهمان خود نیز غذای بدون گوشت درست نمایند؛ از برنج بدون گوشت و مرغ، تا غذا بدون گوشت با سیب زمینی و انواع کوکو بدون گوشت و مرغ. ما در این مطلب قصد داریم برای شما آموزش انواع غذا بدون مرغ و گوشت را به اشتراک بگذاریم که بسیار خوشمزه نیز هستند.

طرز تهیه انواع غذا بدون مرغ و گوشت با طعم های بی نظیر

طرز تهیه انواع غذا بدون مرغ و گوشت

1. کال کباب یکی از غذاهای شمالی بدون گوشت

شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. اما در کال کباب خبری از کباب و حتی گوشت نیست. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته می گردد. این مواد کوبیده شده و با هم ترکیب می شوند.

کال کباب یکی انواع غذا بدون مرغ و گوشت

مواد زیر را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و در کنار پلو یا نان سرو کنید.

  • بادمجان کبابی درشت له شده : 4 عدد
  • مغز گردوی ساییده شده :75 گرم
  • سیر کوبیده: نیم بوته
  • آب انارترش یا آب غوره یا دانه انار: نیم فنجان
  • سبزی، نعناع یا خالواش (خنش) و چوچاق ریز شده تازه یا خشک : 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل :به اندازه کافی

2. خورش باقالا قاتق یک خورشت گیاهی خوشمزه

از دیگر غذاهای شمالی بدون گوشت این خورشت خوشمزه و پرطرفدار است.

مواد لازم:

  • شوید: 1 پیمانه
  • تخم مرغ: 3 تا 5 عدد
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • باقالی کشاورزی: 600 گرم
  • سیر: 40 گرم نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
باقلاقاتوق یکی انواع غذا بدون مرغ و گوشت

طرز تهیه:

  • ابتدا سیر را خرد نموده کمی تفت می دهیم . سپس زردچوبه را اضافه می کنیم کمی سرخ می کنیم.
  • سپس لوبیا کشاورزی یا پاچ باقالا را اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم.. فلفل و نمک و شوید را اضافه می کنیم. در آخر 2 لیوان آب به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به جوش بیاید بعد زیرش را کم می کنیم.
  • آب خورش که کم شد تخم مرغ ها را اضافه می کنیم ..معمولا تخم مرغ ها را هم نمی زنند و می گذارند به همان شکل فرم بگیرد… اما من 3 عدد تخم مرغ را کاملا در خورش هم زدم و 2 تای دیگر را توی خورش انداختم در قابلمه را کمی باز گذاشتم و صبر کردم تا تخم مرغ ها فرم پیدا نمایند.

3. خوراک نخود عربی یک غذای نونی بدون گوشت

نخودها یکی از بهترین غذاها در رژیم های گیاهی هستند که به جای گوشت جایگزین می شوند و با آن می توان انواع غذا بدون مرغ و گوشت را طراحی و پخت کرد؛ این بار ما آنها را با ماست طبیعی مخلوط می کنیم تا حالت خامه ای باور نکردنی را به وجود آورد.

مواد لازم :

  • یک فنجان نخود پخته شده (220گرم)
  • یک عدد فلفل قرمز
  • یک قاشق چای خوری زیره (5گرم)
  • یک قاشق چای خوری روغن زیتون(16گرم)
  • یک سیر خرد شده متوسط
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • مواد لازم برای تهیه سس:
  • یک دوم ماست ساده (100گرم)
  • یک قاشق غذا خوری زیره
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه :

در ابتدا روغن زیتون را در یک قابلمه گرم کنید،سپس نمک و زیره را به آن اضافه کنید، فلفل را یک دقیقه بعد از زیره اضافه کنیدسپس نخودها را اضافه کنید و تا همه چیز خوب مخلوط گردد،هم بزنید و خاموش کنید.

برای سس،یک کاسه کوچک بردارید و چهار تا عنصر را با هم ترکیب کنیدشما میتوانید این غذا را با نان تست و یا چیپس میل کنید .فقط مراقب باشید که بیش از حد نخورید و کالری بیش از حد اضافه نکنید.

4. لازانیای سبزیجات، با کدو و اسفناج

شاید عادت به میل کردن لازانیا همراه با گوشت داشته باشید، اما در اینجا دستور تهیه لازانیا با کدو و اسفناج را دنبال کنید. این لازانیا همراه با سس ماسکارپونه خامه ای تهیه شده و طعمی عالی دارد و یکی از خوشمزه ترین انواع غذا بدون مرغ و گوشت به حساب می آید.

لازانیای سبزیجات یکی انواع غذا بدون مرغ و گوشت

مواد لازم:

  • 400 گرم اسفناج
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • 250 گرم ماسکارپونه
  • 1 قاشق چای خوری جوز هندی
  • 100 گرم پنیر پارمزان رنده شده
  • 9 ورقه لازانیا
  • 100 میلی لیتر خامه دوبل
  • 3 عدد کدوی عظیم برش خرده

روش تهیه:

  • مقداری آب جوش را از روی اسفناج ها رد کنید تا از حالت خشک خود خارج شوند. سپس اجازه دهید تا کاملا خنک گردند.
  • در تابه ای روغن ریخته و سیر خرده شده را در آن تفت دهید.
  • جوز هندی را اضافه نموده و برای یک دقیقه دیگه به تفت دادن ادامه دهید.
  • سپس ماسکارپونه، اسفناج و نصف خامه و نصف پنیر پارمزان را اضافه کنید.
  • اکنون مواد را به خوبی هم زده و کنار بگذارید.
  • فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا گرم گردد.
  • ورقه های لازانیای پیش پخت را در ظرف مخصوص قرار دهید و از مواد آماده شده روی آن بریزید.
  • سپس تعدادی از برش های کدو را روی آن قرار داده و دوباره ورقه لازانیا بچینید.
  • مجدد روال بالا را تکرار نموده و در نهایت باقی مانده مواد را ریخته و روی آن را با پنیر پارمزان پر کنید.
  • اجازه دهید این لازانیا برای مدت 40 تا 45 دقیقه در فر بماند و سپس آن را خارج نموده و برای 5 دقیقه استراحت به آن بدهید و سپس لازانیا کدو و اسفناج را سرو کنید.

5. پای چوپان یک غذای لذیذ بدون گوشت و مرغ

پای چوپان یکی از انواع غذا بدون مرغ و گوشت است؛ این غذا طعمی بسیار عالی دارد و بچه ها نیز از آن استقبال خواهند کرد.

پای چوپان گیاهی، یکی انواع غذا بدون مرغ و گوشت

مواد اولیه برای تهیه پای چوپان:

  • 50 گرم کره
  • 2 عدد پیاز
  • 4 عدد هویج خرد شده
  • 1 تکه سر کرفس
  • 4 عدد حبه سیر خرد شده
  • 200 گرم قارچ
  • 1 قاشق غذاخوری آویشن
  • نیم کیلو عدس (به جای گوشت)
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

    مواد لازم برای سس

  • 2 کیلو سیب زمینی آرد شده
  • 85 گرم کره
  • شیر 100 میلی لیتر
  • 50 گرم پنیر چدار رنده شده

روش تهیه:

  • برای تهیه سس ابتدا باید 50 گرم کره را در یک ماهیتابه گرم کنید، سپس 2 عدد پیاز خرد شده، 4 هویج خرد شده، 1 سر کرفس خرد شده و 4 عدد سیر خرد شده را به مدت 15 دقیقه سرخ کنید تا نرم و طلایی شوند.
  • سپس حرارت را زیاد نموده و 200 گرم قارچ خرد شده را اضافه کنید. بگذارید برای 4 دقیقه یا کمی بیشتر بپزد.
  • آویشن خشک را به این مواد افزوده و سپس 500 گرم عدس اضافه کنید. به اندازه 100 میلی لیتر به آن آب اضافه کنید، مهم است که در این مرحله از نمک به عنوان چاشنی استفاده نکنید.
  • در حدود چیزی بین 40 تا 50 دقیقه صبر کنید تا عدس ها به خوبی نرم شوند.
  • حالا برای طعم دادن، 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم به مواد فوق اضافه کنید.
  • در حالی که عدس در حال پخت است، 2 کیلوگرم سیب زمینی های خرد شده را درون یک قابلمه آب بریزید، سپس حدود 15 دقیقه زمان دهید تا به جوش بیاید. سپس آب آن را تخلیه کنید و با 85 گرم کره و 100 میلی لیتر شیر هم بزنید.
  • در نهایت این غذا را با نمک و فلفل به عنوان چاشنی مزه دار کنید.
  • برای آماده کردن، مخلوط را در ظرف مورد نظر خود ریخته و روی آن را با 50 گرم پنیر چدار رنده شده بپوشایند و در فر با دمای 190 درجه سانتی گراد قراردهید.
  • به اندازه 30 دقیقه زمان بگذارید تا روی آن به خوبی طلایی گردد.

6. رشته پلو یک غذای برنجی بدون گوشت

انواع غذا بدون مرغ و گوشت شامل غذاهای برنجی بدون گوشت هم می گردد که یکی از آنها رشته پلوی کرمانشاهی است.

رشته پلو یکی انواع غذا بدون مرغ و گوشت

مواد لازم:

  • برنج 2 فنجان
  • رشته پلویی 100 گرم
  • نمک به میزان دلخواه
  • روغن به میزان لازم
  • پیاز 1 عدد عظیم
  • کشمش 1/2 فنجان
  • خرما 10 عدد
  • زعفران دم نموده 1/2 قاشق چایخوری
  • نان لواش، سنگک یا تافتون 1 عدد
  • دارچین 1/2 قاشق چایخوری
  • زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت:

  • برنج را حداقل از نیم ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. خرماها را نصف کنید و هسته آن ها را دربیاورید. پیازها را به شکل دلخواه خرد کنید.
  • مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. کشمش و خرما را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شوند. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • قابلمه ای را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که آب به جوش آمد برنج را داخل آن بریزید. حرارت را کم کنید و هرازگاهی هم بزنید. چند دقیقه آخر قبل از آبکشی، رشته ها را به آب جوش اضافه کنید. یک دانه برنج بین انگشتانتان فشار دهید، اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود یعنی برنج آماده آبکشی است. برنج و رشته را آبکشی کنید، کمی آن را بچشید و اگر نمک آن زیاد است کمی آب روی آن بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و 3-4 قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. نان را به اندازه کف قابلمه برش بزنید و کف قابلمه قرار دهید. لایه لایه از مخلوط برنج و رشته و پیاز و کشمش و خرما داخل قابلمه بریزید. با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بهتر بخار کند. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید رشته پلو به مدت 30 الی 45 دقیقه آرام دم بکشد.
  • برای بهتر دم کشیدن برنج، از دم کنی بهره ببرید. در 15 دقیقه آخر زعفران دم نموده را با مقداری روغن یا کره ترکیب کنید و روی پلو بریزید.
  • وقتی رشته پلو آماده شد، آن را در دیس بکشید. ته دیگ نان را با کفگیر جدا کنید و کنار پلو قرار دهید. با کمی پیازداغ روی رشته پلو را تزیین و نوش جان کنید.

7. خوراک دو پیازه، یکی از انواع غذا بدون مرغ و گوشت

دوپیازه آلو (شیرازی ها به سیب زمینی آلو می گویند!) نام یکی از غذاهای سنتی استان فارس و مخصوصاً شهر شیراز است و یکی از انواع غذاهای نونی برای شام محسوب می گردد. مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو، این غذا از پیازداغ، سیب زمینی آب پز و در غالب موارد گوجه فرنگی به همراه نمک و سایر ادویه ها تهیه می گردد.

توجه کنید که شما می توانید انواع غذا با سیب زمینی را نیز در انگیزه آموزش ببینید و از بین آنها نیز انتخاب مناسبی داشته باشید.

8. فلافل و سمبوسه

این دو غذای محبوب هم که نیازی به معرفی ندارند و جزء خوشمزه ترین انواع غذا بدون مرغ و گوشت هستند. طرز تهیه فلافل خوشمزه و درجه یک، با دستور فلافل بازاری و طرز تهیه سمبوسه خوشمزه از بندری تا پیتزایی را در انگیزه بخوانید و از آن ایده بگیرید.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. شما می توانید علاوه بر انواع غذا بدون مرغ و گوشت، انواع غذای نونی با مرغ را نیز در انگیزه بخوانید و یا گاهی هم غذاهای بدون برنج را امتحان کنید.

شما از انواع غذا بدون مرغ و گوشت چه مواردی را سراغ دارید؟ تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 3 آبان 1399 بروزرسانی: 3 آبان 1399 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 863

به "طرز تهیه انواع غذا بدون مرغ و گوشت با طعم های بی نظیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع غذا بدون مرغ و گوشت با طعم های بی نظیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید