برترین غذاهای هندی که باید امتحان کنید، تصاویر
به گزارش جام پارسی، در کل غذای هند به دو دسته اصلی شمال هند و جنوب هند تقسیم می گردد. اگر هم بخواهیم دقیق تر شویم، هر کدام از دسته ها به شاخه های فرعی بر اساس مناطق دسته بندی می شوند که برای نمونه می توان به دستور پخت های پنجابی، راجستانی، سِندی، گجراتی، بنگالی، مغولی، کشمیری و حیدرآبادی اشاره نمود. این فهرست بسیار طویل و مفصل خواهد بود!
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید.
هند سرزمین جشنواره هاست و هر جشن در این کشور منوی غذای خاص خودش را دارد. هر موقعیت و رویدادی نیز به این روال برگزار می گردد که این رسوم، منطقه به منطقه تفاوت می نمایند. حتماً در این لحظه فکر می کنید که باید انتظار چه مقدار دیگر از این تنوع آشپزی و غذا را باید در یک سبک آشپزی به نام آشپزی هندی داشته باشید؟
بسیاری از غذاهای هندی پر از ادویه و در نتیجه پر از طعم و رنگ های مختلف هستند. رایج ترین ادویه و موادی که در هند مورد استفاده قرار می گیرد، خردل، کاری، زیره، گشنیز سبز و گارام ماسالا (یک ماسالای تهیه شده از طیفی از ادویه ها)، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و زنجبیل در کنار مواد اولیه اصلی مانند سبزیجات یا عدس ها هستند.
یکی از علت هایی که قبل از آغاز معرفی غذاها به شما دیدی درباره گستره و تنوع بالای آن در هند دادیم این بود که بدانید انتخاب فقط 10 مورد از بین این غذاهای هیجان انگیز و فوق العاده کاری بسیار سخت است.
تالی
تالی به تنهایی یک غذا نیست بلکه ترکیبی از غذاهایی است که از یک غذای شیرین، کاری، دال عدس، برج دم نموده، ترشی، نان های پوری، پاپاد، دوغ، یک رایت (raita) و یک یا بیشتر چاتْنی تشکیل شده و در واقع بیشتر بسته به اینکه شما تالی شمال یا جنوب هند را انتخاب کنید و بسته به جایی که در آن غذا را میل می کنید این موارد کمی متغیرند.
تقریباً می توان گفت که تالی یکی از بهترین راه ها برای لذت بردن از غذای هندی است، زیرا در یک وعده می توانید تنوع زیادی از خوراک ها را آن هم با قیمتی اندک امتحان کنید. با سفارش دادن این غذا لازم نیست هر نفر چند مدل غذا را سفارش داده و پول بیشتری خرج کند و غذای بیشتری تلف گردد، بلکه فقط همان تالی را سفارش داده و کارتان تمام می گردد! نیازی به دسر و وعده های جانبی نیست. (تالی در لغت به معنی بشقاب بوده و در اینجا معنای بشقابی پر از غذا را می دهد).
دَم آلو
این یک غذای فرعی تهیه شده از سیب زمینی های کوچک است که در مایعی از گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات مختلف آهسته پخته می گردد. بعد از آماده شدن آن را با برنج یا نان میل می نمایند. اگر شما عاشق کاری هستید، از دم آلو نیز لذت خواهید برد.
پراتای مغزدار
پراتای مغزدار نوعی نان هندی تهیه شده با آرد گندم یا آرد سفید است که با مواد مختلفی پر می گردد. این مواد می توانند سیب زمینی، گل کلم، کلم، پنیر و یا هر سبزی که بتوانید فکرش را بکنید باشند.
پالک پنیر یا پنیر سبزی
پالَک در زبان هندی به معنی اسفناج است، برای تهیه این نوع پنیر، پنیر را در آب نمک جوشانده یا در تابه اندکی سرخ نموده و سپس آن را به مایعی از اسفناج اضافه می نمایند. این مایع اسفناج از ترکیب اسفناج نیم پز، زنجبیل، سیر، فلفل سبز و پیاز درست می گردد.
ساموسا
ساموسا یکی از محبوب ترین اسنک های هندی است! شما نمی توانید به هند پا گذاشته اما این خوردنی جذاب را امتحان نکنید. ساموسا یک اسنک سرخ شده متشکل از یک خمیر رول شده از آرد سفید و سپس پر کردن آن با مخلوطی از سیب زمینی، نخود سبز، گارام ماسالا، پیاز، پودر فلفل، رازیانه و نمک است. مطمئن باشید که عاشقش خواهید شد!
چوله باتورا
این غذا می تواند برای صبحانه، ناهار، اسنک عصرگاهی و یا حتی شام میل گردد. بلی، درست خواندید؛ این زیبایی چوله باتوراست! هرچند این غذا یک وعده سنگین محسوب می گردد، هندی ها برای لذت بردن از طعم آن در هیچ زمانی از روز تردید نمی نمایند. باتورا نان هندی های گرد سرخ شده ای است که از آرد سفید تهیه می گردد. چوله یک غذای فرعی است که با نخود ساخته می گردد.
بریانی
بریانی انواع و اشکال مختلفی دارد و می تواند به صورت گیاهی یا غیر گیاهی تهیه گردد. به هر حال این غذا، غذایی است که باید حتماً آن را امتحان کنید. ماده اصلی این غذا برنج بوده و معمولاً با رایت (ماست و پیاز با خیار رنده شده) سرو می گردد.
ماسالا دوسا
این غذا از پن کیکی نازک، به همراه خمیری که یک شب باید برای تخمیر به آن موقع داد درست می گردد. این خمیر را که از برنج و عدس سفید درست می گردد، با سیب زمینی، چاتنی و سَمبَر پر می نمایند.
راسگولا/گلاب جامون/ جالبی/ گجرک حلوا
زمانی که در هند هستید، نمی توانید شیرینی ها و دسرها را نادیده بگیرید. پیشنهاد کردن فقط یک مورد از صدها گزینه برای این منظور کاری بسیار سخت است. در نتیجه 4 دسر محبوب تر را در این فهرست قرار دادیم. گجرکَ حلوا با هویج تهیه می گردد، جالبی نوعی شیرینی بسیار شبیه به زولبیا است که بعد از سرخ شدن در شربت غلیظی فرو می گردد. گلاب جامون، توپ های سرخ شده ای هستند که از شیر تغلیظ شده ای به نام خویا تهیه می شوند و بعداً در شربت شکر غوطه ور می گردند. راسگولا یک شیرینی بنگالی است که از جوشاندن پنیر در شربت شکر درست می گردد.
چات
چات به نوعی پادشاه تمام غذاها محسوب می گردد! معمولاً آن را به عنوان پیش غذا یا اسنک عصرگاهی مصرف می نمایند. چات نام یک غذا نیست بلکه شامل گستره ای از غذاهای دیگر و به طور خاص پانی پوری، سِوْپوری، پاو باجی را تشکیل می دهد. تمبر هندی، پیاز، پودر فلفل، کشک، گوجه فرنگی و رشته فرنگی، مواد اولیه اصلی این غذاها که به عنوان غذاهای خیابانی شهرت دارند را در بر می گیرند.
منبع: گردشبان