طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می گذارید لذت ببرید

به گزارش جام پارسی، درست کردن نان در خانه هرچند سختی های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می گردد گفت نان را درست می کنیم و این فرایند ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه اش کنید. پیش از این طرز تهیه نان لواش، بربری، شیرمال و .. را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان تافتون رفته ایم.

طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می گذارید لذت ببرید

مواد لازم:

  • آرد: 5 لیوان (450 گرم)
  • مایه خمیر: 2 قاشق چایخوری
  • روغن مایع: 3 قاشق چایخوری
  • نمک: 2 قاشق چایخوری
  • شکر: 3 قاشق چایخوری
  • آب گرم: 270 میلی لیتر

طرز تهیه و دستور پخت:

1. لیوان آب با حرارت 40 درجه و شکر و مایه خمیر را مخلوط نموده و در یک ظرف در بسته قرار دهید و بگذارید تا 7-8 دقیقه بماند و مایه خمیر پف نموده و به عمل بیاید.

2. آرد، و نمک را مخلوط نموده و در ظرف مناسبی ریخته و وسط آن را کمی گود کنید. سپس مایه خمیر آماده شده و روغن را در محل گودی بین آرد بریزید و با قاشق چوبی، کم کم آرد و آب را مخلوط کنید. هر بار مقدار کمی از آرد را از اطراف به وسط گودی بیاورید و با آب مخلوط کنید.

3. این خمیر باید مقدار خیلی کمی چسبندگی داشته باشد. اگر خیلی هنوز خیس بود؛ مقداری آرد به تدریج اضافه کنید. دستان خود را به آرد بزنید و خمیر را ورز دهید. این کار باعث می گردد که خمیر به دستانتان نچسبد. هر بار که خمیر زیادی به دستتان چسبیده بود، این کار را تکرار کنید. از خالی کردن یکباره آرد اضافی روی خمیر خودداری کنید چون ممکن است خمیر شما سفت تر از اندازه ای که باید، بگردد. خمیر را به این ترتیب حدود 10 دقیقه ورز دهید. سعی کنید با کف دست خود که آردی نموده اید خمیر را ورز دهید و از چنگ زدن خمیر بپرهیزید.

4. در ظرف بزرگتری مقدار کمی آرد بپاشید یا مقدار کمی روغن اسپری کنید و خمیری را که ورز داده اید، به داخل آن منتقل کنید. مجددا روی خمیر مقدار خیلی کمی آرد بپاشید و روی ظرف را با پارچه تمیزی بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر در جای گرمی حدود یکی دو ساعت بماند تا حجم خمیر 2 یا 3 برابر گردد.

5. یک ربع ساعت قبل از پخت نان ها، فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد روشن نموده و یک ظرف آب کف فر بگذارید. این کار باعث می گردد تا هوای فر مرطوب گردد و از خشک شدن نان ها جلوگیری گردد.

6. خمیر را به 3 یا 4 قسمت تقسیم کنید و چونه های مساوی از آن بسازید. حالا مقدار خیلی کمی آرد روی سطح کار خود ریخته و با وردنه خمیر را صاف و کمی گرد کنید تا خمیر باز گردد و اندازه دلخواه را بگیرد.

7. خمیر را در سینی فر گذاشته و با انگشتان خود، خمیر را فشار دهید تا حفره هایی بر روی خمیر ایجاد گردد و خمیر فرم بگیرد. با چنگال سوراخ های ریزی بر روی خمیر ها ایجاد کنید تا در هنگام پخت، حباب های درشتی بر روی نان ها ایجاد نگردد. در صورت تمایل می توانید روی خمیر خود کنجد هم بپاشید.

8. نان ها را در طبقه وسط فر گذاشته و به هر نان حدود 10 دقیقه زمان بدهید. از روی تغییر رنگ نان می توانید متوجه شوید که نان تافتون شما آماده است. اگر نان پخته بود ولی هنوز رنگ دلخواه شما نبود، از بالای فر 1 دقیقه حرارت به نان بدهید تا روی آن نیز خوشرنگ گردد.

9. شما همچنین می توانید نان های تافتون را روی ماهیتابه چدنی که فقط با قلمو کمی چرب شده است، قرار داده و نان ها را در ماهیتابه بپزید و وقتی زیر آن رنگ گرفت، نان را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز رنگ بگیرد. یا می توانید نان هایی را که در ماهیتابه پخته اید را در فر قرار دهید تا با حرارت از بالای فر، کمی روی نان ها نیز رنگ گرفته یا برشته گردد.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 9 دی 1399 بروزرسانی: 9 دی 1399 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 1003

به "طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می گذارید لذت ببرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می گذارید لذت ببرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید