طرز تهیه مربای پوست پرتقال تازه رولی و خلالی بدون تلخی
به گزارش جام پارسی، مربای پوست پرتقال از جمله خوشمزه ترین، به صرفه ترین، پر خاصیت ترین و البته ریسکی ترین است. بسیاری به خاطر این که تصور می نمایند مربای پوست پرتقال حتما تلخ می گردد ترجیح می دهند سراغ درست کردن آن نروند. اما اگر فوت و فن های درست کردن مربای پوست پرتقال را بلد باشید یک مربای شیرین و لطیف به دست خواهید آورد. مربای پوست پرتقال خلالی و مربای پوست پرتقال رولی درست می نمایند که نوع رولی آن مجلسی تر است و به درد پذیرایی صبحانه از مهمان می خورد، هر چند از نظر طعم هیچ فرقی با هم ندارند. در این مقاله از در طرز تهیه مربای پوست پرتقال رولی و روش گرفتن تلخی پوست پرتقال را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه مربا با پوست پرتقال
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت مربای پوست پرتقال: 2 ساعت
مواد لازم برای تهیه مربای پوست پرتقال مجلسی
- پوست پرتقال: 500 گرم
- شکر: 500 گرم
- آب: 2 لیوان
- آبلیمو: 1 و نیم قاشق غذاخوری
- میخک: 3 عدد
- چوب دارچین: 1 عدد
- زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
مراحل طرز تهیه مربای پوست پرتقال رولی به روش شمالی
مرحله اول؛ آماده کردن پوست پرتقال ها
برای درست کردن مربای مجلسی پوست پرتقال ابتدا پرتقال ها را خوب بشورید و به ترتیبی که در تصویر آمده پوست پرتقال را بگیرید. سپس سفیدی داخل پوست پرتقال را با یک چاقوی تیز جدا کنید. لازم نیست تمام قسمت سفیدی را کاملا جدا کنید.
مرحله دوم؛ رول کردن پوست پرتقال
در این مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال خانگی باید پوست پرتقال را رول کنید. برای این که رول های پوست پرتقال موقع جوشیدن از هم باز نشوند حتما باید با یک نخ سفید تمیز آن را محکم ببندید. یک راه چاره دیگر این است که در هر کدام از رول ها یک خلال دندان فرو کنید تا رول پوست پرتقال باز نگردد.
مرحله سوم؛ گرفتن تلخی پوست پرتقال
وقتی تمام رول های پوست پرتقال را درست کردید در یک قابلمه بچینید و روی آن ها آب بریزید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال باید پوست پرتقال های رول شده را چند بار بجوشانید. هر بار بعد از جوشاندن روی پوست پرتقال ها آب سرد بگیرید، آبکش کنید و دوباره بجوشانید تا تلخی پوست پرتقال ها به طور کامل گرفته گردد.
بعد از 4 بار جوشاندن طعم پوست پرتقال را بچشید. اگر هنوز مزه تلخی داشت یک یا دو بار دیگر بجوشانید.
مرحله چهارم؛ جوشاندن پوست پرتقال با شکر
در این مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال رولی باید در یک قابلمه مناسب دو لیوان آب و نیم کیلو شکر را بریزید. اجازه دهید آب و شکر روی شعله میانه گاز به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن شربت میخک ها و را در شربت بیندازید.
ده دقیقه دیگر اجازه دهید شربت بجوشد و سپس رول های پوست پرتقال را داخل شربت بریزید. برای این که مربا پوست پرتقال کپک نزند کمی به آرامی با دست رول ها را فشار دهید تا آب آن ها گرفته گردد.
مرحله پنجم؛ آماده شدن مربای پوست پرتقال
در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال باید درب قابلمه را ببندید و 20 دقیقه زمان بدهید تا رول های پوست پرتقال کمی نرم شوند. بعد از 20 دقیقه درب قابلمه را بردارید و نیم ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز مربا را بپزید تا کاملا جا بیفتد و نرم گردد.
وقتی که مربای پوست پرتقال غلیظ شد و جا افتاد یک و نیم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و ده دقیقه دیگر به مربا زمان دهید. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا سرد گردد. وقتی مربا سرد شد به آرامی نخ ها را از رول های پوست پرتقال جدا کنید. اگر مربا سرد شده باشد رول ها به همان شکل باقی می مانند و وا نمی روند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست پسته
نکات مهم برای کپک و شکرک نزدن مربای پوست پرتقال مجلسی
*مربای پوست پرتقال را بعد از سرد شدن در ظروف شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در جای تاریک و خنک نگه دارید.
*باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نگردد. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود زیرا ممکن است شکر مربا کم بوده باشد.
*اگر مربای پوست پرتقال شما شکرک زد یک راه چاره وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
*اضافه کردن آبلیمو به مربا در مرحله پخت احتمال شکرک زدن آن را کاهش می دهد.
*قوام شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش اندازه قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق برمی داریم و اجازه می دهیم تا سرد گردد، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است.
*پیشنهاد می کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست هندوانه
نکات و فوت و فن های طرز تهیه مربا پوست پرتقال
*در طرز تهیه مربای پوست پرتقال رولی برای حفظ حالت پوست پرتقال ها می توانید به جای خلال دندان، پوست پرتقال ها را رول کنید و با سوزن همچون تسبیح درون نخ قرار دهید. این کار موجب حفظ حالت پوست پرتقال ها می گردد.
*برای درست کردن مربا پوست پرتقال به هیچ عنوان از بخش سفید رنگ پوست پرتقال استفاده نکنید، زیرا این کار موجب تلخ شدن مربای پوست پرتقال می گردد و طعم آن را عوض می نماید.
*در صورت تمایل می توانید به جای اضافه کردن آب به مربای پوست پرتقال از مقداری آب پرتقال تازه بهره ببرید. این کار طعم بی نظیری به مربا می بخشد.
*برای خوشرنگ شدن مربای پوست پرتقال خانگی می توانید مقداری زعفران دم نموده به مربا اضافه کنید.
*در صورت که دوست دارید تلخی پوست پرتقال سریع تر گرفته گردد و مربای شما بافت ترد و مجذوب نماینده تری پیدا کند، می توانید بعد از خرد کردن پوست پرتقال آن ها را برای حدود 12 ساعت در آب یخ قرار دهید و در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید.
*اما پوست پرتقال برای چی خوبه؟ پوست پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین c و B1 و اسید فولیک، بتاکاروتن، آلفاکاروتن و فلاونوئید است. از پرتقالی بهره ببرید که پوستش واکس خورده و زیاده از حد براق نباشد. بهتر است از پرتقال های طبیعی و ارگانیک بهره ببرید.
*طرز تهیه مربای پوست پرتقال و هویج هم مرسوم است.
*اگر مربای پوست پرتقال را دوست ندارید می توانید مربای پرتقال بدون پوست درست کنید.
*طرز تهیه مربای پوست پرتقال با آهک هم مرسوم است.
*طبع پرتقال ترش سرد است و هر چه پرتقال شیرین تر باشد طبع آن گرم تر می گردد. اما کسانی که مزاج سرد و تر دارند بهتر است بعد از خوردن پرتقال حتما یک خوراکی گرم مثل خرما یا عسل بخورند. اما کسانی که مزاج خشک و گرم دارد می توانند به پرتقال به عنوان میوه ای مفید به خصوص برای دفع صفرا نگاه نمایند. کسانی هم که مزاج گرم و تر دارند به راحتی می توانند پرتقال را هضم نمایند.
*اگر می خواهید مربای پوست پرتقال خلالی درست کنید هم به همین روش مربای پوست پرتقال رولی عمل کنید و تلخی پوست پرتقال را بگیرید.
سوالات متداول
چرا در طرز تهیه مربای پوست پرتقال پوست پرتقال ها را در آب سرد می گذارند؟
در صورت که دوست دارید تلخی پوست پرتقال سریع تر گرفته گردد و مربای شما بافت ترد و مجذوب نماینده تری پیدا کند، می توانید بعد از خرد کردن پوست پرتقال آن ها را برای حدود 12 ساعت در آب یخ قرار دهید و در این فرصت چند بار آب آن را عوض کنید.
دلیل استفاده نکردن قسمت سفید رنگ پوست پرتقال در مربا چیست؟
برای درست کردن مربای پوست پرتقال به هیچ عنوان از قسمت سفید رنگ پوست پرتقال استفاده نکنید، زیرا این کار موجب تلخ شدن مربا می گردد و طعم آن را عوض می نماید.
منبع: افق کوروش