شیوه نامه دفاع از خاتمه نامه و رساله در دانشگاه پیام نور اعلام شد
به گزارش جام پارسی، دانشگاه پیام نور با توجه به محدودیت های ناشی از شیوع بیماری کرونا، شیوه نامه دفاع از خاتمه نامه و رساله در این دانشگاه را گفت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران به نقل از دانشگاه پیام نور ، شیوه نامه دفاع از سرانجام نامه و رساله به منظور تداوم مناسب فرایند های مرتبط با دفاع از سرانجام نامه و رساله دانشجویان برای اجرا در نیم سال دوم 99-98 و دوره تابستانی متعاقب آن، با تایید شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه ابلاغ شده و کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور می توانند بامطالعه شیوه نامه از نحوه دفاع آگاهی یابند.
دانشجویانی که درس سرانجام نامه را اخذ کرده و طرح پیشنهاده را به گروه تحویل داده باشند، ولی به دلیل عدم تشکیل جلسه گروه آموزشی- پژوهشی استانی طرح پیشنهاده تحقیق تا به امروز به تصویب نرسیده باشد، در صورت تایید استاد راهنما/ راهنمای اول و مدیر گروه مربوط، حداقل ماندگاری این دانشجویان در دوره پژوهشی از زمان اخذ درس) حسب مورد در نیمسال اول یا دوم محاسبه خواهد شد.
برای دانشجویان دکترای تخصصی، جلسات دفاع از طرح پیشنهاده تحقیق رساله، حسب توانمندی ها و امکانات مرکز مجری، با استفاده از سامانه آموزش الکترونیکی استانی (مندرج در بند 4) یا سامانه برگزاری نشست های برخط دانشگاه (به نشانی مندرج در بند3) و یا از طریق ویدئو کنفرانس (با حداقل حضور اشخاص) و یا سایر تمهیدات به تشخیص گروه و مرکز مجری و بدون الزام به حضور فیزیکی اعضا برگزارشود.
برگزاری جلسات دفاع منوط به رعایت کلیه مقررات و ضوابط مربوط و تایید آموزش مرکز برای برگزاری جلسه دفاع است. نمونه برگ های کفایت سرانجامنامه/رساله، تاییدیه های مربوط به مجوز های دفاع از جمله تاییدیه مقالات برای کسب مجوز دفاع) برای دانشجویان دکترا (گزارش نتیجه همانند جویی از ایران داک و سایر مواردی که مستلزم اطلاع و امضای اساتید راهنما، مشاور و داور است از طریق ارسال تصویر فرم و با استفاده از امکانات ارتباطی الکترونیکی صورت گیرد.
در این حالت حسب مورد، کارشناس تحصیلات تکمیلی امور سرانجام نامه/رساله در مرکز، مدیر گروه یا کارشناس مربوط الزم است تاییدیه اساتید را شخصا از طریق پست الکترونیک و یا سایر امکانات از استاد راهنما / مشاور/ داور دریافت کرده باشند. دریافت تاییدیه اساتید از طریق پست الکترونیک به منزله اخذ امضا اساتید است. حفظ سوابق و سایر اقدامات انجام شده از جمله چگونگی برگزاری جلسه، تاییدیه مدیر گروه مبنی بر دریافت تاییدیه های اساتید برای درج در پرونده تحصیلی دانشجو ضروری است. اخذ امضا فیزیکی در صورت مراجعه اساتید به مرکز یا پس از عادی شدن شرایط جهت درج در سوابق بلامانع است. برای اجرای این فرایند ضرورت دارد مراکز مجری فعالانه جوابگوی تلفنی دانشجویان باشند به گونه ای که نیاز به تردد دانشجو به مرکز نباشد و مانع از تاخیر در برگزاری جلسات دفاع به دلیل محدودیت های موجود شوند.
دانشجویانی که برای پیشبرد و انجام سرانجام نامه / رساله خود نیاز به حضور و فعالیت در آزمایشگاه و کارگاه دارند می توانند با رعایت ضوابط بهداشتی و تا حد امکان به صورت تک نفره از فضای آزمایشگاهی یا کارگاهی استفاده کنند. در این حالت ضرورت دارد به منظور پرهیز از تجمع، ساعات کاری آزمایشگاه یا کارگاه بین دانشجویان توزیع و برنامه حضور دانشجویان زمان بندی شود. قبل و بعد از حضور دانشجو، تجهیزات و قسمت های مورد استفاده در آزمایشگاه و کارگاه به نحو موثر ضد عفونی شود. همه این دانشجویان برای حضور در محیط دانشگاه باید گواهی سالمت از مراکز بهداشتی، داشته باشند.
در صورتی که به تشخیص استاد راهنما یا مدیر گروه مربوط، برگزاری جلسه دفاع به صورت غیر حضوری میسر نباشد، با تایید مرکز مجری، جلسه با حضور فیزیکی حداقل اعضای الزم و حضور مجازی سایر اعضا و با رعایت کلیه تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه برگزار شود و یا برگزاری جلسه به زمان رفع محدودیت موکول شود. در هر حالت تاخیر در برگزاری جلسه نباید موجب متضرر شدن دانشجو شود.
ضروری است به منظور گسترش و ارتقاء خطوط ارتباطی متنوع برای دانشجویان به منظور ارتباط با مرکز از جمله تلفن، پست الکترونیک، شبکه های اجتماعی مجاز مراکز، تدابیر و تهمیداتی اتخاذ کنند تا کلیه فرایند های اداری آموزشی از طریق کارتابل الکترونیکی، پست الکترونیکی، نمابر و شبکه های اجتماعی مجاز صورت گیرد. حفظ سوابق حسب مورد توسط کارشناس تحصیلات تکمیلی، مدیر گروه و کارشناس رشته مربوط برای درج در پرونده تحصیلی دانشجو مورد تاکید است.
برای دریافت شیوه نامه سرانجام نامه و رساله دانشگاه پیام نور اینجا کلیک کنید.
منبع: خبرگزاری دانشجو