باید و نبایدهای خوردن پرتقال

به گزارش جام پارسی، بهداشت نیوز/ پرتقال جزء مرکبات نارنجی به شمار می آید. براساس یافته های به دست آمده این میوه باعث تقویت و جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی از جمله سرماخوردگی و آنفلوانزا می گردد.

باید و نبایدهای خوردن پرتقال

این میوه حاوی ترکیباتی از جمله 192 کیلو ژول (46 کیلو کالری) انرژی، 11.75 گرم کربوهیدرات، 9.35 گرم قند، 0.12 گرم چربی، 0.94 گرم پروتئین، 86.75 گرم آب، 0.100 میلی گرم ویتامین B1 (تیامین)، 0.040 میلی گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، 0.400 میلی گرم ویتامین B3 (نیاسین) و 0.250 میلی گرم پانتوتنیک اسید، 0.18 میلی گرم ویتامین E، 40 میلی گرم کلسیم، 0.10 میلی گرم آهن، 10 میلی گرم منیزیم، 14 میلی گرم فسفر، 181 میلی گرم پتاسیم و 0.07 میلی گرم روی است.

پرتقال دارای درخت همواره سبز و پر برگ بوده است و ارتفاع این درخت به ده متر نیز می رسد. این میوه از جنوب شرقی آسیا (هندوچین) ریشه گرفته و میوه ای پیوندی به شمار می آید. یکی از معروف ترین نوع پرتقال در سراسر دنیا تامسون ناول بوده است که پایتخت لبنان از مهم ترین و معروف ترین مکان های کشت آن به شمار می رود.

یکی از بهترین خواص این میوه جلوگیری از ابتلا به سرطان معده است. افراد مبتلا به بیماری زخم معده از نوشیدن آب پرتقال به شدت پرهیز نمایند.

خواص پرتقال که نباید از آن غافل بمانید

1-بر اساس یافته های محققان استفاده از پرتقال در جلوگیری از سرطان لوزالمعده موثر است.

2- یکی از دارو های مفید و موثر در کاهش کلسترول خون به شمار می آید.

3- پرتقال درمان نماینده و ضد عفونت های میکروبی است.

4-مفید برای معده و درمان گاز معده.

5-استفاده از برگ های پرتقال بر شست و شوی ورم ها و کاهش درد تاثیر فراوانی دارد.

6-یک آرام بخش خوب به حساب می آید.

7-مفید برای تمیزی و پاکسازی پوست.

بر اساس توصیه متخصصان و پزشکان مصرف پرتقال در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین بسیار مفید بوده است. یکی دیگر از فواید شگفت انگیز این میوه خوشمزه به علت وجود انواع ویتامین و کلسیم که با نزدیک شدن به سرما باید یادآور آن باشیم خاصیت ضد سرماخوردگی و آنفلوانزا بودنش است.

مضرات پرتقال را بشناسید

1-وجود قند زیاد در پرتقال موجب اضافه وزن، پوسیدگی دندان ها و افزایش قند خون می گردد.

2-استفاده از پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، صرع، تشنج، روماتیسم و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند، توصیه نمی گردد.

3-پرتقال شیرین دارای طبع سرد و تر و پرتقال ترش دارای طبع سرد و خشک است؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماری های بلغمی و سودایی مزاج از مصرف این میوه به شدت اجتناب نمایند همچنین مسهل پرتقال گلپر و نمک است.

4- هرگز پس از میل کردن پرتقال از چای و نوشیدنی های گوناگون استفاده نکنید، زیرا پزشکان توصیه می نمایند از مصرف نوشیدنی ها پس از خوردن میوه به خصوص میوه های آبدار باید جلوگیری گردد.

5-یکی از بهترین ساعت های مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.

منبع: همگردی
انتشار: 25 آبان 1399 بروزرسانی: 25 آبان 1399 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 911

به "باید و نبایدهای خوردن پرتقال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید و نبایدهای خوردن پرتقال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید