برترین روش مصرف چای

به گزارش جام پارسی، تهران (پانا) - چای بعد از قهوه محبوب ترین نوشیدنی است که برخی از ما شیوه صحیح تهیه و اندازه مصرف آن را نمی دانیم.

برترین روش مصرف چای

به گزارش خراسان، چای نوشیدنی محبوب و به ویژه دلچسب روزهای سرد پاییز، هواداران خودش را دارد و به گفته رئیس سازمان چای کشور، سرانه مصرف چای در کشور 1.5 کیلوگرم است. جالب است بدانید تعارف یک استکان چای خوش رنگ و طعم به نمادی از مهمان نوازی ما تبدیل شده است. امروزه چای را با انواع اسانس ها تولید می نمایند و به شکل فله، بسته بندی و کیسه ای به فروش می رسانندو این نوشیدنی فوایدی دارد و هم مضراتی مثل همه خوراکی ها و بنابراین ضروری است درباره شیوه صحیح و میزان استفاده از آن بیشتر بدانیم:

کشورهای چای خور کدام اند؟

به غیر از کشور ما، چای نوشیدنی محبوب بسیاری از کشورهای دنیاست. در ترکیه مصرف سرانه چای87/6کیلوگرم برای هر شخص برآورد شده است.

چای در ترکیه و کشورهای مجاور از محبوبیت بالایی برخوردار است.در انگلیس سرانه مصرف چای74/2کیلوگرم برای هر شخص است و چای انگلیسی یکی از معروف ترین و محبوب ترین چای ها در سرتاسر دنیاست. مردم انگلستان در بسیاری از ساعات روز نوشیدنی چای را در برنامه خود دارند اما مصرف چای در صبحانه بسیار بیشتر از مواقع دیگر است. انواع چای انگلیسی مانند ارل گری، هم محبوبیت جهانی دارد.

در ایرلند هم سرانه22/3کیلوگرم برای هر شخص اعلام شده است. بیشترین نوع چای مصرف شده در این کشور چای سیاه و چای آسام (دارای کافئین بالا) است. چای در ایرلند به صورت داغ و گاهی به همراه شیر و شکر سرو می گردد. هر فرد روزانه چهار فنجان چای مصرف می نماید. امارات، کویت و مراکش هم جزو کشورهایی هستند که سرانه مصرف بالا دارند.

فواید چای

چای فواید زیادی دارد که ما به شش فایده مهم آن اشاره می کنیم:

1- تسکین استرس و افزایش انرژی به علت داشتن کافئین

2 - جنگ با سرطان به علت داشتن پل فنول های ضد سرطان

3- عملکرد ضد باکتریایی به علت وجود تانن و آنتی اکسیدان

4- تمرکز به علت داشتن آمینو اسید تیانین

5- تنظیم قند خون و تاثیر بر میزان مصرف قند

6- بهبود عملکرد قلب به علت وجود فلاون های مفید

عوارض مصرف زیاد چای

- افسردگی و اضطراب

- مشکل جذب آهن

- سردرد

- ناراحتی معده

- یبوست

چرا نباید چای داغ نوشید ؟

خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر گردد. آنالیز ها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ می نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلا به سرطان مری و نای هستند.

محتویات چای

برگ چای، دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، پیگمان های فلاونیک، بازهای پوریک، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است.

تئوفیلین: تئوفیلین آثاری مانند شل کردن عضلات نایژه های ریه، افزایش جریان خون کلیه ها، افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلات قلب، افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون و آثار ضد التهابی دارد.

تانین: پلی فنول تلخ مزه است که اثر آن در بدن آرام بخشی سیستم عصبی مرکزی است.

تیانین: بیشترین میزان اسید آمینه چای را تیانین تشکیل می دهد.

کاتچین: این ماده ضد سرطان است، موجب کاهش کلسترول خون می گردد و یک آنتی بیوتیک و آنتی ویروس قوی است و از افزایش فشارخون و قند خون جلوگیری می نماید.

فلوراید: فلوراید در استحکام دندان مفید است و فلووانوئید از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری می نماید.

روش دم کردن صحیح چای

به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چای خوری چای خشک را در قوری می ریزیم و کمی آب جوش 80 درجه سانتی گراد (آبی که جوشیده و اجازه داده ایم دمایش کم گردد)، روی آن اضافه می کنیم. قوری را مدت 2 دقیقه کنار می گذاریم و پس از این مدت آب آن را خالی می کنیم. سپس قوری را از آب جوش پر می کنیم، 3 تا 5 دقیقه روی سماور می گذاریم تا دم بکشد، با این روش چای عناصر مضر خود را از دست می دهد.

زمان دم کشیدن چای نباید کمتر از 30 ثانیه و طولانی تر از 5 دقیقه گردد زیرا پس از آن تانین چای به تدریج آزاد می گردد و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را تلخ می نماید.

روزانه چقدر چای بنوشیم ؟

نوشیدن چای تقریبا به میزان سه فنجان طی شبانه روز ضرری برای بدن ندارد و بدون نگرانی می توانید این میزان را میل کنید. چون چای حاوی کافئین است، زیاده روی در مصرف آن ممکن است باعث ایجاد استرس یا تپش قلب گردد. در نوشیدن چای بیشتر بر مصرف چای کم رنگ تاکید شده چرا که ضرر آن برای بدن کمتر است بنابراین سعی کنید از چای کم رنگ بهره ببرید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 13 مهر 1400 بروزرسانی: 13 مهر 1400 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 1472

به "برترین روش مصرف چای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روش مصرف چای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید