باکله پته مازندرانی ، یک غذای ارزون و فوری برای شام امشب
به گزارش جام پارسی، باکله پته یا باقلا پته یک غذای سنتی و محلی ایرانی است که اصالت آن به مازندران برمی گردد. این غذای ساده و مقوی شمالی با باقلا و یک ماده غذایی که به این غذا لعاب بدهد مانند برنج یا بلغور گندم تهیه می گردد. این غذای راحت، سریع و نونی که یک هم هست شباهت زیادی به باقالی پخته مرسوم دارد اما باقالی پخته به روش بیرون با باقلا خشک درست می گردد و باقلا پته با باقلا تازه. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه باکله پته پرداخته ایم، ضمن آنکه نکات مهم در طبخ و فوت و فن های خوشمزه تر شدن باکله پته شمالی را نیز به شما یاد خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه باکله پته مازندرانی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
باقالی تازه | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
بلغور گندم | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 4 حبه |
آب نارنج | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
گلپر | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای خیساندن بلغور گندم: 24 ساعت
مدت زمان لازم جهت پخت باکله پته: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه باکله پته با باقالی تازه
باکله پته یا همان باقالی پخته شمالی را در فصلی از سال که به باقالی تازه دسترسی دارید حتما امتحان کنید. باکله پته را بعلاوه می توانید با باقالی خشک در شب های طولانی و سرد زمستان تهیه و از عطر و طعم دل انگیزش لذت ببرید. برای تهیه باکله پته مازندرانی مطابق مراحل زیر عمل کنید.
مرحله اول: بلغور گندم را بخیسانید
پیش از آغاز به تهیه باکله پته و ترجیحا از روز قبل، بلغور گندم را در یک کاسه بریزید. کاسه حاوی بلغور را با آب ولرم پر کنید تا جایی که به مقدار یک بند انگشت آب روی سطح بلغورها را بپوشاند. سپس به مدت 24 ساعت اجازه دهید بلغور گندم کاملا در آب خیس بخورد تا راحت تر بپزد.
می توانید برای تهیه بلغور گندم به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: باقالی تازه را آماده کنید
باقالی های تازه را پوست بگیرید. باقالی ها را فقط از غلاف سبزشان جدا کنید و به پوسته رویی باقالی کاری نداشته باشید. دانه های باقالی را به خوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد. سپس به سراغ مرحله بعد بروید. اگر هم باقالی تازه و منجمد دارید صبر کنید یخ باقالی ها باز گردد و سپس آن ها را بهره ببرید.
باقالی تازه منجمد شده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: بلغور گندم و باقالی تازه را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه باکله پته و بعد از آنکه بلغور گندم به مقدار کافی خیسانده شد، یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب، آن را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش آید.
در این فاصله بلغور گندم را که از قبل خیسانده اید آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج گردد. بعد از آنکه آب به جوش آمد بلغور گندم و باقالی تازه و پوست کنده را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا باقالی و بلغور با حرارت ملایم با هم بپزند.
مرحله چهارم: پیاز و سیر را تفت دهید
در فاصله ای که باقالی و بلغور گندم نیم پز شوند شما فرصت کافی برای درست کردن پیاز داغ و سیر داغ را دارید. در ابتدا دو عدد پیاز میانه را پوست بگیرید و با آب کاملا بشویید. سپس با یک چاقوی تیز پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید. حبه های سیر را هم پوست بگیرید و پوره یا ریز رنده کنید.
یک تابه را روی حرارت قرار دهید. اندازه لازم از روغن را در آن بریزید. بعد از آنکه روغن داغ شد پیاز را به همراه کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که پیازها طلایی شوند. سیرهای رنده شده یا پوره شده را هم به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید و آن را سرخ کنید. همین که عطر سیر بلند گردد کافی است. شعله گاز را خاموش کنید.
می توانید برای تهیه پیاز داغ منجمد، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سیر داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: سیر داغ و پیاز داغ را به باقالی و بلغور اضافه کنید
زمانی که پیاز کاملا طلایی و سیر نیز سرخ شد آن را به قابلمه حاوی باقالی و بلغور گندم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر و طعم مواد به خورد هم بروند. مجددا درب قابلمه را ببندید و صبر کنید باکله پته روی حرارت ملایم و در فرصت کافی بپزد.
مرحله ششم: آب نارنج و گلپر را اضافه کنید
زمانی که باقالی کاملا پخته شد و باکله پته به غلظت افتاد وقت اضافه کردن آب نارنج و گلپر است. در ده دقیقه پایانی پخت آب نارنج و گلپر را اضافه کنید و اجازه دهید اندازهی دیگر همه مواد با هم روی حرارت جا بیفتند.
می توانید برای تهیه گلپر و آب نارنج به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: باکله پته را سرو کنید
باکله پته برای پخت به یک ساعت زمان احتیاج دارد. بعد از پخت باکله پته را در یک ظرف مناسب بریزید و به صورت داغ سرو و نوش جان کنید. می توانید هنگام سرو باکله پته مجددا در صورت دلخواه به آن گلپر و آب نارنج اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه باکله پته با لعاب برنج
از لعاب برنج به جای بلغور گندم هم می توانید در تهیه باکلا پته بهره ببرید. برای درست کردن لعاب برنج 4 قاشق غذاخوری برنج ایرانی را با دو لیوان آب روی شعله ملایم بگذارید تا برنج بپزد و خوب لعاب بیندازد. بهتر است از برنج نیم دانه بهره ببرید چون لعاب بیشتری می دهد.
زمانی که برنج کاملا نرم و شکفته شد و به حالتی که در پخت از آن استفاده می نمایند رسید، زمان پخت برنج به اتمام رسیده است. برنج را از روی حرارت بردارید. یک کاسه مناسب زیر یک صافی بگذارید. سپس برنج را به همراه آبش از صافی رد کنید. آبی که از صافی رد شده و در کاسه ریخته در واقع همان لعاب برنج است.
باقالی های تازه و پوست کنده را در ابتدا با یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز گردد. بعد از آنکه باقالی ها نیم پز شدند آنها را آبکش کنید و مجددا با لعاب برنج آنها را بپزید. لعاب برنج را به قابلمه حاوی باقالی اضافه کنید و اجازه دهید باقالی به همراه لعاب برنج خوب بپزد. بقیه مراحل مشابه با طرز تهیه باکله پته با بلغور گندم است و مطابق با همان روش پیش بروید.
می توانید برای تهیه انواع به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه باقلا پته
- اگر به هر دلیلی به باقالی تازه دسترسی ندارید از باقالی خشک نیز می توانید در تهیه باکله پته بهره ببرید. باقالی خشک را پیش از استفاده باید 24 ساعت در آب بخیسانید تا راحت تر پخته و بافت آن نرم گردد.
- می توانید باقالی تازه را در فریزر نگه دارید و در هنگام احتیاج از آن بهره ببرید.
- می توانید از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) و پودر آویشن هم برای سرو باکله پته بهره ببرید.
- بنا به سلیقه و ذائقه خود می توانید از اندازهی نعنا داغ (طرز تهیه نعناع داغ) برای تزئین این غذا بهره ببرید.
- باکله پته غذای بسیار غلیظی است. حواستان به اندازه آب استفاده شده در این غذا باشد.
- به جای لعاب برنج می توانید از آرد برنج هم در تهیه باکله پته بهره ببرید.
- از باقالی خشک هم برای درست کردن باکله پته می توانید بهره ببرید. در این صورت باقالی را باید به مدت 24 ساعت بخیسانید و سپس بپزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن باکله پته شمالی
چرا باقالی دیر پخته می گردد؟
هرقدر باقالی کهنه تر باشد امکان اینکه دیر بپزد بیشتر می گردد. برای آنکه باقالی خشک و فریزری سریع تر بپزد از راهکارهای زیر بهره ببرید:
- حتما باقالی را از حداقل 12 الی 24 ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.
- نمک را در مراحل پایانی پخت باقالی اضافه کنید.
- در هنگام پخت باقالی نوک قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید (اگر معده حساسی دارید این کار را انجام ندهید).
روش تهیه باقلا پته با رب انار چگونه است؟
شما می توانید از رب انار در تهیه این غذا بهره ببرید. کافی است 2 قاشق غذاخوری رب انار ترش یا ملس را در اندازه کمی آب حل نموده و سپس به باقالی در حال پخت یا موقع سرو آن اضافه کنید.
محصولات مرتبط
زردچوبه 550 گرمی گلستان
119,900 تومان 137,900 تومان 13% تخفیف
پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا
94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف
آبغوره 500 گرم شیشه سمیه
74,900 تومان 75,500 تومان 1% تخفیف
پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار
172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف
برنج ندا پرمحصول 10 کیلوگرمی دست افشان
544,500 تومان 550,000 تومان 1% تخفیف
روغن نیمه جامد امگا 5 کیلویی قو
288,900 تومان 321,500 تومان 10% تخفیف
روغن آفتابگردان غنی شده ویتامینه 1350گرمی اویلا
73,700 تومان 81,900 تومان 10% تخفیف
روغن سرخ کردنی 1350 گرمی کتابی رعنا
81,900 تومان 91,900 تومان 11% تخفیف
جو پوست کنده 900 گرمی گلستان
46,400 تومان 46,900 تومان 1% تخفیف
بلغور گندم 900 گرمی گلستان
44,900 تومان 49,900 تومان 10% تخفیف
نخود فرنگی منجمد 400 گرم نوبر سبز
65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف
سیب زمینی خلالی 10*10 750 گرم کیمبال
67,900 تومان 77,000 تومان 12% تخفیف
منبع: افق کوروش