کلیسای کانتور قزوین

به گزارش جام پارسی، کلیسای کانتور قزوین

در این مقاله از معرفی جاهای تماشای ایران یکی از جاذبه های بسیار زیبای قزوین یعنی کلیسای کانتور را به شما معرفی خواهیم کرد که یکی از کلیساهای بسیار زیبا و تماشای ایران به شمار می رود. اگر قصد مسافرت به شهر قزوین را دارید به شما توصیه می کنیم از این کلیسای تماشای تماشا کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…

کلیسای کانتور قزوین

کلیسای کانتور یا برج ناقوس که همچین با نام Russian Church نیز شناخته می گردد. یکی از کلیساهای بسیار زیبای شهر قزوین است که در اواخر دوران ناصارالدین شاه قاجار به وسیله یک شرکت روسی در قزوین بنا قرار گرفت.

این کلیسای کوچک مانند سایر کلیساها دارای طرحی چلیپایی است و محراب آن رو به خاور است. ورودی کلیسا در ضلع باختری آن قرار گرفته است و شامل فضای ورودی با سقف شیب دار و در ورودی است. پس از ورودی، پیش فضای هال قرار گرفته است که بالای آن برج ناقوس کلیسا با ارتفاع حدود یازده متر به چشم می خورد. هال شامل عبادتگاه و محراب است و در دو طرف آن، دو فضای مستطیل شکل قرار گرفته است. فضای محراب به شکل نیم دایره است و بر فراز آن گنبدی قرار گرفته است. فضای عبادتگاه دارای گنبد و فضاهای جانبی آن دارای پوشش تخت است. در نمای خارجی این کلیسا، ستون های تزیینی دیده می گردد.

نقشه معماری کلیسا چند ضلعی نامنظم است که با آجر قرمز لعابدار پوشیده شده و نمای جالبی پیدا نموده است. در نمای خارجی کلیسا هم ستون های تزیینی زیبایی به چشم می خورد و به علت همین شکل و شمایل خاص کلیسای کانتور در میان بناهای تاریخی قزوین جایگاهی متفاوت پیدا نموده است. دو گوشه طبقه اول برج ناقوس همانند عبادتگاه دارای ستون نماهای بزرگی است ولی در طبقه دوم برج چهار ستون در چهار گوشه آن با فاصله ای از دیوارها قرار داده شده است. به غیر از نورگیرهای عبادتگاه برج ناقوس نیز دارای نورگیرهایی می باشد.

از نظر ابعاد کلیسای کوچکی است که دارای یک پلان چهار ضلعی بوده و دارای دو گنبد یکی بزرگ در مرکز عبادتگاه و دیگری کوچک تر در بالای محراب است. مصالح بکار رفته آجر و ملاط است که آجرها با هنرمندی بسیار چیده شده و در نتیجه بنایی بسیار زیبا بدست آمده است.

کلیسای کانتور معروف به برج ناقوس در جنگ جهانی دوم در زمان اشغال ایران به دست روس ها در شهرستان قزوین ساخته شد.

کلیسای کانتور دارای یک در ورودی است که بر روی دیوارهای دو سمت آن صلیب های روسی نقش بسته است .در بالای ورودی ناقوسخانه ای سه طبقه قرار داده شده است که به یک گنبد کوچک منتهی می گردد.

ورودی کلیسای کانتور درضلع غربی آن قرار گرفته است و شامل فضای ورودی با سقف شیب دار و درب ورودی است.

در حیاط این کلیسا دو سنگ قبر قرار گرفته است. یکی از این سنگ قبرها متعلق به یک خلبان روس و دیگری مربوط به یک مهندس روس است که در ایران جان خود را از دست داده اند.

این کلیسای کوچک مانند سایر کلیساها دارای طرحی چلیپایی است و محراب آن رو به خاور است. ورودی کلیسا در ضلع باختری آن قرار گرفته است و شامل فضای ورودی با سقف شیب دار و درب ورودی است.

پس از ورودی، پیش فضای هال قرار گرفته است که بالای آن برج ناقوس کلیسا با ارتفاع حدود یازده متر به چشم می خورد. هال شامل عبادتگاه و محراب است و در دو طرف آن، دو فضای مستطیل شکل قرار گرفته است. فضای محراب به شکل نیم دایره است و بر فراز آن گنبدی قرار گرفته است.

فضای عبادتگاه دارای گنبد و فضاهای جانبی آن دارای پوشش تخت است. در نمای خارجی این کلیسا، ستون های تزیینی دیده می گردد.

کانتور به زبان روسی به معنای مقر یا مرکز است. در این کلیسا دو اتاق در دو طرف قرار گرفته است که یکی برای تعویض لباس کشیش استفاده می شده است.

صلیب نصب شده زیر گنبد این کلیسا نماد مسیحیان ارتدکس است که یک خط مورب هم بر روی آن قرار گرفته است. علت وجود این خط مورب این است که اردتکس ها معتقد هستند که علاوه بر این که دست های حضرت عیسی (ع) را بسته بودند، پاهای وی را هم به صورت اریب به صلیب کشیدند تا زجر بیشتری بکشد. عده ای دیگر از آن ها اعتقاد دارند که این خط، خط سیر تکامل انسان و نماد بهشت و جهنم است.

پس از خروج روس ها از ایران این کلیسا خالی شد. در ایران مسیحی های ارتدکس ساکن نیستند و به همین علت این بنا هم اکنون به عنوان یک بنای تاریخی حفظ و نگهداری می گردد و البته درون این کلیسای زیبا، چند ویترین فروش جواهرات دست ساز قرار گرفته است.

در قزوین دو کلیسای دیگر هم وجود دارد که فعال هستند که مسیحی ها و ارامنه برای مراسم خود از آن ها استفاده می نمایند، اما اجازه بازدید از آن ها وجود ندارد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 1996

به "کلیسای کانتور قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلیسای کانتور قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید