کشت چغندر پاییزه از سال جاری در خراسان رضوی انجام می گردد

به گزارش جام پارسی، خبرنگاران/خراسان رضوی مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشت چغندر پاییزه چند سالی به فراموشی سپرده شده بود اما در حال حاضر برای خوداتکایی در شکر و برطرف مسائل مربوط به واردات آن، روی کشت چغندر پاییزه در استان در سطح 2000 هکتار کار می کنیم.

کشت چغندر پاییزه از سال جاری در خراسان رضوی انجام می گردد

حمید حاجی نژاد در گفت وگو با خبرنگاران در مورد برنامه های کشت پاییزه خراسان رضوی برای سال 99 اظهار کرد: برنامه کشت پاییزه خراسان رضوی در امسال 126 هزار هکتار گندم آبی، 142 هزار هکتار گندم دیم، 120 هزار هکتار جو، 40 هزار هکتار جو دیم، 15 هزار هکتار کلزا و 2000 هکتار هم چغندر پاییزه را شامل می گردد. باید توجه داشت پیش از این تنها کشت بهاره چغندر در استان دنبال می شد اما از امسال کشت پاییزه را هم به آن افزودیم.

مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به بهره وری های کشت پاییزه چغندر ادامه داد: یکی از بهره وری های کشت پاییزه چغندر میزان مصرف آب است. در کشت چغندر بهاره حدود 10 تا 12 هزار متر مکعب آب استفاده می گردد اما در کشت پاییزه نهایتا 4 تا 5 هزار متر مکعب آب استفاده خواهد شد. بیشتر مصرف آب چغندر در کشت پاییزه به وسیله آب سبز یا همان بارندگی تامین می گردد.

حاجی نژاد گفت: همچنین در کشت بهاره چغندر 6 تا هفت مرتبه سم پاشی علیه آفات صورت می گیرد؛ در حالی که در کشت چغندر پاییزه نهایتا دو مرتبه سم پاشی خواهیم داشت. در کشت پاییزه عملکرد برداشت را ثابت نگه داشته و هزینه های فراوری را نیز کاهش می دهیم. کشاورز آب کمتری مصرف می نماید اما درآمدش نسبت به کشت بهاره چغندر تغییری نمی نماید.

وی افزود: کشت پاییزه باعث از بین رفتن تناوب کار در کارخانجات می گردد. در چغندر بهاره بالغ بر 20 هزار هکتار سطح کشت داریم اما در کشت پاییزه 2000 هکتار است. در حال حاضر برای کشت پاییزه از 6 مجموعه کارخانه استان با یک کارخانه کار می کنیم. برای سال اول با یک کارخانه قرارداد بسته ایم که امیدواریم در سال های آینده این میزان توسعه پیدا کند و تناوب کار در کارخانه را از بین ببریم. همواره کارخانجات شکر چند ماه کار می کردند و حدود 6 ماه به کارگران خود بیمه بیکاری می دادند. اگر بتوانیم کشت پاییزه چغندر را توسعه دهیم، می توانیم اشتغال زایی بیشتری ایجاد نموده و از واردات شکر و خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کنیم.

توسعه افقی در بخش کشاورزی ممنوع است

مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به برنامه اصلاح الگوی کشت عنوان نمود: برای سال 99 افزایش کشت نداریم اما در نظر داریم تکنیک ها و روش ها را تغییر دهیم. به دلیل محدودیت در منابع آبی، هدفی برای توسعه کاشت نداریم اما در نظر داریم نسبت به سال گذشته افزایش عملکرد در واحد سطح را دنبال نموده و بهره وری را افزایش دهیم. با استفاده از تکنولوژی های کشاورزی حفاظتی و وسایل به زراعی و به نژادی باید نسبت به گذشته افزایش عملکرد داشته باشیم.

حاجی نژاد افزود: زمانی در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی 260 هزار هتکار کاشت گندم داشتیم اما تنها در حد 400 تا 500 هزار تن گندم تحویل می دادیم؛ این در حالی است که اکنون نزدیک به 135 هزار هکتار گندم کاشته شده داریم و حدود 500 تا 600 هزار تن گندم فراوری می کنیم. در واقع کوشش ما این است به جای ارتقای عملکرد کمی، عملکرد کیفی خود را بهبود بخشیم.

وی اظهار داشت: تقریبا توسعه افقی در کشاورزی نداریم و چنین چیزی ممنوع است. در حال حاضر توسعه عمودی داریم. دقیقا همانند الگوی مسکن که زمانی خانه های ویلایی رواج داشت اما در حال حاضر به دلیل محدودیت در زمین، در همان متراژ 10 واحد، توسعه عمودی شکل گرفته است. ما نیز به خاطر محدودیت آب، توسعه افقی نداریم و می خواهیم کشت فشرده و افزایش فراوری در واحد سطح را دنبال کنیم.

60 درصد کشت پاییزه مکانیزه انجام می گردد

مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در مورد میزان مصرف آب کشاورزی در خراسان رضوی توضیح داد: در دهه 60 بالغ بر هشت میلیارد متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی خراسان رضوی بود اما در حال حاضر این میزان به چهار میلیون و 400 هزار متر مکعب رسیده است. تقریبا 45 درصد مصرف آب کشاورزی کاهش داشته که با این وجود جوابگوی احتیاج مردم هستیم. همچنین در حال حاضر 60 درصد از کشت پاییزه ما مکانیزه انجام می گردد.

حاجی نژاد با اشاره به مسائل کشاورزان اعلام کرد: در تامین نهاده ها مسئله ای نداریم اما سرمایه در گردش کشاورزان به مشکل بر خورده است. کشاورز پیش از این یک کیسه کود را 100 هزار تومان می خرید اما در حال حاضر برای همان کیسه باید 500 هزار تومان هزینه کند. افزایش قیمت ناگهانی آن مسائلی برای کشاورزان به وجود آورده است. تمهیداتی برای آن دیده شده و به دنبال این هستیم تا سرمایه در گردشی به کشاورز بدهیم تا این قبیل مسائل حل گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 آبان 1399 بروزرسانی: 8 آبان 1399 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 873

به "کشت چغندر پاییزه از سال جاری در خراسان رضوی انجام می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشت چغندر پاییزه از سال جاری در خراسان رضوی انجام می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید