طرز تهیه لاهماجون؛ پیتزای معروف ترکیه
به گزارش جام پارسی، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه لاهماجون، به کشور همسایه، ترکیه سفر خواهیم کرد.
خبرنگاران میخواهد هرروز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور ترکیه سفر کنیم و پیتزای خوشمزه لاهماجون (lahmacun) را بپزیم. شما با پختن یکی از 50 غذای خوشمزه جهان می توانید بدون ترک کردن آشپزخانه تان، از مزه کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید.
لاهماجون چیست؟
لاهماجون که ریشه در کلمه عربی لحم عجین دارد و به معنای گوشت و خمیر است، در بسیاری از کشورهای خاورمیانه پخته می گردد و در جهان به عنوان پیتزای ترکی معروفیت دارد. لاهماجون، یک پیتزای نازک برشته است که با طعم شیرین گوشت چرخ نموده بره و فلفل های چیلی تند و آتشین، هر سلیقه ای را راضی می نماید. این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل می گردد که روی آن گوشت چرخ نموده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری می ریزند. لاهماجون را با لیموی تازه، ترشی، گوجه، فلفل، پیاز، کاهو و بادمجان کبابی و دوغ سرو می نمایند. این میان وعده خیابانی ترکیه واقعا اعتیادآور است، پس زود دست به کار شوید و به آشپزخانه بروید.
مواد لازم برای خمیر
برای 12 نفر
- 4 لیوان (600 گرم) آرد ساده
- یک و یک چهارم لیوان (300 میلی لیتر) آب
- یک چهارم لیوان (60 میلی لیتر) روغن زیتون
- 3 قاشق چای خوری خمیرمایه
- نمک به اندازه لازم
مواد لازم برای روی لاهماجون
- 2 عدد گوجه بزرگ و رسیده
- 1 عدد فلفل دلمه قرمز بزرگ و رسیده
- 1 عدد پیاز پوست کنده و نگینی خردشده
- 1 دسته جعفری
- 250 گرم گوشت چرخ نموده بره یا گوساله
- 1 قاشق غذاخوری سس سالسا یا گوجه فرنگی
- یک چهارم لیوان (60 میلی لیتر) روغن زیتون
- پودر پاپریکای قرمز
- فلفل سیاه
- زیره سبز
- نمک به اندازه لازم
- برش های فلفل قرمز برای سرو
- لیموترش برای سرو
دستورپخت
1. تمام مواد لازم برای خمیر لاهماجون را در یک کاسه مخلوط کنید تا خمیر یک دستی حاصل گردد. آن را ورز دهید و سپس به مدت یک ساعت آن را کنار بگذارید تا به عمل بیاید.
2. فر را در دمای 220 درجه سانتی گراد یا 430 درجه فارنهایت گرم کنید.
3. خمیر را به 12 تکه تقسیم کنید. روی سطح کارتان، آرد بپاشید و هر تکه خمیر را با وردنه کاملا باز کنید تا خمیر زیر لاهماجون به دست بیاید. به صورت ایدئال، بهتر است که قطر خمیر، حدود 20 سانتی متر و ضخامت آن به نازکی 2 تا 3 میلی متر باشد.
4. برای تهیه مواد روی لاهماجون، گوجه، فلفل دلمه قرمز، پیاز و جعفری را در غذاساز بریزید و تا زمانی که ترکیب آن ها به شکل یک سس رقیق دربیاید، آن ها را مخلوط کنید.
5. گوشت چرخ نموده، سس سالسا، روغن زیتون، پاپریکا، زیره سبز، فلفل سیاه و نمک را در یک کاسه بریزید و سس به دست آمده در غذاساز را به آن اضافه کنید. این ترکیب را با دست مخلوط کنید تا ادویه ها و سس، کاملا جذب گوشت شوند. ترکیب به دست آمده باید کمی مرطوب باشد.
6. کمی از مواد را بردارید و روی هر خمیر بریزید و آن را کاملا روی خمیر پخش کنید.
7. لاهماجون را داخل فر قرار دهید و به مدت 5 تا 8 دقیقه بپزید تا خمیر کاملا برشته گردد و مواد داخل آن به جلز و ولز بیفتند.
8. لاهماجون را با برش هایی از فلفل قرمز یا کمی لیموی ترش سرو کنید.
ویدیو
سفر به ترکیه با طعم لاهماجون
لاهماجون با بافتی برشته، نازک و سبک از فر بیرون آورده می گردد و روی آن را با ورقه هایی از فلفل چیلی قرمز تزیین می نمایند، فلفل هایی متمایز و تیره رنگ از شهر اورفه در جنوب شرق ترکیه که به نام ایزوت (isot)، مشهور هستند. این غذا را معمولا به صورت لوله شده در پاکت کاغذی سرو می نمایند.
اولین گاز از این پیتزای نازک، تند و برشته با طعمی منحصربه فرد، اشتهای شما را حسابی باز خواهد نمود. مواد روی لاهماجون با بوی وسوسه نماینده گوشت، شیرینی سس سالسای گوجه فرنگی، فلفل چیلی دودی و لیموی ترش، شما را مستقیما به خیابان های شهر جادویی استانبول خواهند برد.
این غذای لذیذ و پرادویه گوشتی شما را وسوسه می نماید که به این کشور سفر کنید. به خاطر داشته باشید که به احتمال زیاد یک لاهماجون شما را سیر نخواهد نمود، پس به هیچ وجه خجالت نکشید و دلی از عزا دربیاورید. شهروندان ترکی معمولا چند لاهماجون می خرند و پس از خوردن هرکدام به بعدی فلفل بیشتری اضافه می نمایند، زیرا فلفل این غذا بسیار اشتهاآور است.
اگر فرصت پختن لاهماجون بری شما مهیا شد یا تجربه ای از هریک از دیگر غذاهای خوشمزه کشور ترکیه دارید، نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet