نقاشی های مسروقه جنگ جهانی دوم به لهستان بازگشتند
به گزارش جام پارسی، دو تابلو نقاشی که در جریان جنگ جهانی دوم ربوده شده بودند از اسپانیا به لهستان بازگردانده شدند.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از آرت نیوزپیپر، وزارت فرهنگ لهستان از بازگشت دو تابلو نقاشی مسروقه از اسپانیا به لهستان اطلاع داد.
نقاشی های دولوحی مادر غمگین (mater dolorosa) و او را نظاره کنید (Ecce Homo) که به کارگاه دیریک باوتس نقاش چیره دست فلامانی تعلق دارند، به طور رسمی از موزه ای واقع در شمال غربی اسپانیا به یکی از شعبه های موزه ملی لهستان در پوزنان منتقل شد.
پیوتر گلینسکی وزیر فرهنگ، میراث ملی و ورزش لهستان که در مراسم استرداد این آثار هنری حضور داشت، بیان نمود: یک اثر دیگر که در جریان جنگ از دست رفته بود به لهستان بازگشت. این نمونه ای از کارآمدی سیستم ما در بازیابی آثار هنری از دست رفته است.
این دو نقاشی که مریم مقدس و مسیح را به تصویر می کشند، یک اثر هنری واحد را تشکیل می دهند که در ابتدا در سال 1883 به مالکیت لهستان عایدی و به وسیله ایزابلا دزیالینسکا (Izabella Działyńska) خریداری شد که یکی از اعضای خانواده اشرافی چارتوریسکی (Czartoryski) بود.
گمان می رود که لهستان در طول جنگ جهانی دوم، پس از تهاجم آلمان نازی و جماهیر شوروی به این کشور، بیش از نیم میلیون اثر هنری را از دست داده باشد. به گفته وزارت فرهنگ لهستان، این آثار هنری بازگردانده شده به احتمال زیاد در جریان قیام ورشو در سال 1944 از موزه ملی ورشو به سرقت رفته اند. در سال 2019، کارمندان اداره استرداد اموال فرهنگی این دو اثر را در مجموعه موزه پنتبدرا(Pontevedra) شناسایی کردند.
بازیابی آثار غارت شده یک مسئله سیاسی بسیار مهم در لهستان است. ماگدالنا اوگورک (Magdalena Ogórek)، مجری تلویزیون و مورخ هنری اخیراً اعلام نموده است که میخواهد موزه آثار هنری مسروقه را در منطقه سیلزی ایجاد کند و در آن یک نمایشگاه دائمی برگزار می گردد که موضوع آن چگونگی سرقت تقریبا 30 میلیارد دلاری آثار هنری به وسیله آلمان در طول جنگ جهانی دوم خواهد بود.
منبع: دنیای سفر