پردازنده های سری میتیور لیک اینتل معرفی شدند؛ ورود هوش مصنوعی به لپ تاپ ها

به گزارش جام پارسی، اینتل به تازگی از پردازنده های سری میتیور لیک خود رونمایی کرد؛ پردازنده هایی که هوش مصنوعی را به لپ تاپ های باریک و سبک می آورند.

پردازنده های سری میتیور لیک اینتل معرفی شدند؛ ورود هوش مصنوعی به لپ تاپ ها

اینتل به تازگی از پردازنده هایی رونمایی نموده که متفاوت ترین معماری چند سال اخیر در آن ها به کار گرفته شده است. این پردازنده ها که از خانواده میتیور لیک (Meteor Lake) نسل 14 اینتل هستند، برای لپ تاپ ها در نظر گرفته شده اند و طبق ادعای اینتل، در زمینه هوش مصنوعی عملکرد کم نظیری را ارائه می نمایند.

نخستین و بارزترین تفاوت بین این پردازنده ها و پردازنده های نسل قبلی اینتل، نام گذاری آن هاست. در این تراشه ها دیگر خبری از Core i نیست و به جای آن، Core Ultra را شاهد هستیم.

پردازنده های تازه طبق ادعای اینتل، با ارائه قدرت پردازشی بیشتر از نسل 13، مصرف انرژی کمتری دارند. برای مثال پردازنده Core Ultra 7 165H که یک مدل رده بالا محسوب می گردد، در مقایسه با پردازنده قدرتمند رایزن 7 7840U شرکت AMD حدودا 11٪ عملکرد بهتری در بخش چند هسته ای دارد در حالی که تا 79٪ انرژی کمتری هم مصرف می نماید.

این تراشه تازه حتی در مقایسه با اسنپدراگون 8cx نسل 3 و تراشه قدرتمند M3 اپل هم در بخش چند هسته ای حدودا 11٪ عملکرد بهتری از خود به نمایش می گذارد.

برترین پردازنده از این سری Core Ultra 9 185H نام دارد که برخلاف مدل Core Ultra 7 165H خیلی به آن در مراسم رونمایی تازه اینتل پرداخته نشد. با این حال این تراشه 16 هسته ای است و 22 رشته دارد که از بین این 16 هسته، 6 هسته قدرتمند، 8 هسته کم مصرف و 2 هسته فوق کم مصرف را شاهد هستیم. این دو هسته زمانی فعال می شوند که مشغول انجام سبک ترین کارها روی لپ تاپ باشید تا بدین ترتیب در مصرف انرژی به شکل قابل توجهی صرفه جویی گردد.

Core Ultra 9 185H بعلاوه از فرکانس بوست 5.1 گیگاهرتز بهره می برد و پردازشگر گرافیکی مجتمع آن هم بر پایه معماری Arc طراحی شده است؛ این پردازشگر از 8 هسته Xe بهره می برد و فرکانس آن هم به 2.35 گیگاهرتز می رسد. اینتل مدعی شده این پردازشگر گرافیکی هم قدرت بیشتری در مقایسه با نسل قبل دارد، هم کم مصرف تر است و هم اینکه از فناوری های خوبی نظیر ارتقای وضوح XeSS و رهگیری پرتو نور بهره می برند.

علاوه بر این ها، واحد پردازشی NPU یا همان موتور پردازش عصبی تازهی هم در این پردازنده های اینتل وجود خواهد داشت که پیش از این در لپ تاپ سرفیس استودیو 2 هم شاهد بکارگیری آن بودیم. اگرچه مایکروسافت دقیقا اعلام نکرد این NPU چگونه به یاری کاربران می آید اما به احتمال زیاد باید با ورود ویندوز 12 به بازار، مزیت این NPU معین گردد چون چنین پردازشگرهایی برای هوش مصنوعی مناسب هستند و گفته می گردد ویندوز 12 هم مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود.

پردازنده های تازه اینتل در دو سری H و U و در سه خانواده Core Ultra 5 و Core Ultra 7 و Core Ultra 9 رونمایی شده اند که Ultra 5ها تراشه هایی 12/14 هسته ای و 14/18 رشته ای هستند، Ultra 7ها 12/16 هسته ای و 14/22 رشته ای و Ultra 9 هم فقط یک مدل 16 هسته ای و 22 رشته ای دارد.

به زودی لپ تاپ های تازهی ساخت ایسوس، لنوو و… با این پردازنده های تازه اینتل از راه خواهند رسید. لپ تاپ های گلکسی بوک 4 سامسونگ هم که به تازگی معرفی شده اند، از این پردازنده ها به عنوان قلب تپنده بهره می برند.

منبع: AnandTech

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 24 آذر 1402 بروزرسانی: 24 آذر 1402 گردآورنده: jameparsi.ir شناسه مطلب: 1961

به "پردازنده های سری میتیور لیک اینتل معرفی شدند؛ ورود هوش مصنوعی به لپ تاپ ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پردازنده های سری میتیور لیک اینتل معرفی شدند؛ ورود هوش مصنوعی به لپ تاپ ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید